Voortuin Heeten

De bewoners hadden de volgende wensen: een onderhoudsarme tuin, met grijs split vanwege het gemak, maar wel kleurig en wintergroen, niet te zachte tinten, met donkerroze, blauw en paars als hoofdkleuren. Het pad moest in boogvorm lopen tussen voordeur naar de oprit.

Kenmerken van deze voortuin:

Open uitstraling naar de weg toe, hoogteverschilen tussen de langwerpige vakken, goede bezinking regenwater, langdurige bloeiperioden vaste planten, beplanting in grote groepen in de kleuren blauw paars donkkerroze en wit. Rood- en grijsbladige bladhoudende planten, weinig wieden door bodembedekkende soorten, klein gazon. De zwarte zuilen met clematissen staan in het ontwerp maar zijn (nog) niet geplaatst. De bedoeling is dat ze extra hoogte geven in de voortuin.

Het ontwerp heeft uiteindelijk organische vormen gekregen, passend bij het pad. De tuin heeft ondanks deze vormen een strakke uitstraling en de plantvakken zijn groot voor het gemak. Het gazon is klein en een lage wintergroen bodembedekker in het midden is gekozen als grasvervanger, omdat deze vorm nauwelijks maaibaar is.