Tuin bij woonboerderij

Deze in 2019 aangelegde modern-klassieke voortuin, waarbij de basis van de hortensia’s reeds aanwezig was, blijkt een blikvanger te zijn voor voorbijgangers. De kleuren paars, blauw, roze en ook wit was de wens van de bewoners. De voortuin is vrij onderhoudsarm, door toepassing van Prairieva, lavakorrels als toplaag in de border.

De achtertuin heeft een verhoogde border met een Cortenstalen rand en twee olijfbomen. Ook deze border, die voortdurend verandert door opeenvolgende bloei, is onderhoudsarm door toepassing van lavakorrels als toplaag.

De rietkraag in de sloot voor de voortuin is opgesloten door een dikke kunststof rand diep in de grond aan te brengen, wat ook scheelt in onderhoud. Voorheen drongen onkruiden en het riet in het gazon door. Het gazon is vernieuwd en makkelijk maaibaar door zijn vorm. De dode buxus is verwijderd, met taxus is een nieuwe wintergroene lage haag ingeplant, dus geen last meer van de buxusrups. Ook in de winter heeft deze voortuin een structuur door taxus, carex- en lavendelhaagjes. De beplanting trekt veel vlinders en bijen aan.

Door druppelslangen blijven de hortensia’s ook in droge zomers er mooi bij staan. De foto’s zijn genomen in een droge tijd, augustus 2020.