Landschappelijke tuin

Deze recent aangelegde tuin passend bij de rietgedekte antraciet-witte villa heeft organische vormen. Bij teveel regen watert de natuurlijke vijver af op de erachter gelegen watergang.  De pergola biedt een beschutte zitplek op het ruime terras. De bomen, een kastanje (centraal op de verhoogde border) en de fruitbomen bieden naarmate de tuin volwassen wordt meer afwisseling in zon, schaduw en hoogte, nu oogt de tuin nog open, wijds.

Een prairieborder geeft levendigheid in de tuin. Veel vlindertrekkende planten, wat de kinderen aanspreekt. Ook is er aan speelgelegenheid voor de kinderen gedacht: trampoline, zandbak en kano├źn in het water achter de tuin.

Stevige houten balken zijn gekozen voor de pergola in combinatie met gegalvaniseerd betongaas voor het leiden van klimplanten.

Naast het huis zijn verhoogde bakken voor kruiden en eenjarigen.

De robotmaaier doet hier goed zijn werk, het automatische maaien maakt de tuin een stuk onderhoudsvriendelijker. Het voorste gazon neemt de robotmaaier mee, hij is zodanig geprogrammeerd zodat geen twee maaiers nodig zijn.

De tuinman wiedt de eerste jaren regelmatig, dat is nodig na de aanplant. Na enkele jaren zijn de borders meer dichtgegroeid wat onkruid tegengaat. De tuin wordt op deze manier steeds onderhoudsarmer.

Speciaal voegmiddel voorkomt dat er onkruiden tussen de terrastegels groeien.