Moderne tuin aan bosrand

Deze moderne tuin is een echte ontspantuin, waar de eigenaars gasten ontvangen en genieten van het buitenleven rondom hun nieuwe villa.  De nadruk ligt meer op ontspannen dan werken in de tuin. Het oorspronkelijke plan is echter versoberd: extra vaste plantenborders gepland in de zij- en voortuin, die jaarrond veel kleur zouden geven, zijn vlak voor de realisatie toch weggelaten.

Kenmerken van deze tuin: verhoogde borders van muurelementen (Moodul, MBI), zwembad, verdiepte parkeerplaats voor fietsen en containers, onderhoudsarme beplanting in kleuren paars en wit, siergrassen, voldoende groenblijvers in de winter, zuilvormige bomen naast zwembad en bij entree, kikkerpoelen, buitendouche, jacuzzi, bloemenweide, beuk met ronde boombank, ruimte voor golfen.

De wens om de eerder geplande plantenborders weg te laten is ontstaan om de tuin nog onderhoudsarmer te maken dan eerder tijdens de gesprekken aangegeven. Door middel van grote potten met eenjarigen is alsnog meer kleur aangebracht in de tuin.  Hortensia ‘Annebelle’ was een speciale wens,  maar wordt (deels) vervangen door een sterkere soort.

Naar verhouding is er veel gazon,  grote terrassen en veel halfverharding om het onderhoudsarmer te maken voor de toekomst. De robotmaaier houdt het gazon mooi strak. De automatische beregening ontzorgt de bewoners verder.

De bewoners houden van een strakke en bloeiende tuin, die ook aantrekkelijk is voor vogels. De heesters bieden ook in de winter beschutting voor vogels. De bosrand en de kikkerpoelen geven veel leven in de tuin.

De uitgestrekte weide naast de bosrand is voor extensief beheer bedoeld, op de foto’s is recent gemaald. Daarnaast is er ruimte voor golfen gecreĆ«erd en een solitaire rode beuk geplant in de weide met een decoratieve ronde boombank eromheen.