Hospice De Cirkel Raalte

Voor de Hospice in Raalte heeft Creagroen een tuin ontworpen die past bij de behoefte van cliënten en de medewerkers en vrijwilligers.

Kenmerken van deze tuin: De tuin is vooral om naar te kijken. Een opeenvolgende bloei om de tuin levendig te houden, met als doel een positief effect op de cliënten en verzorgers. Besloten terrasjes aan achterzijde met zicht op een smalle groene strook die de tuin aan de achterzijde verbindt. Ruime border met bloeiende vaste planten met siergrassen rondom gemeenschappelijke tuin aan westzijde van Hospice. Tuin naast de toegangsweg: haagjes, bloeiende vaste planten, rhododendrons en schaduwbeplanting bij de entree. Niet alle ideeën zijn tot uitvoer gekomen, maar is mogelijk in toekomst (o.a. extra zitje in het groen met pad door vaste plantenborder).

Privacy is nodig voor de bewoners aan de achterzijde waar mensen met  bed naar buiten gereden kunnen worden (daarom zijn ook geen foto’s beschikbaar). Beukenhagen en enkele heesters tussen de terrassen geven deze privacy, ook naar de school naast de Hospice.  De beplanting is geschikt voor halfschaduw: veel geranium soorten, brunnera, vinca minor, skimmia, aucuba, klimop enz. Aan de westkant van de Hospice valt meer zon in de tuin en is ruimte voor bloemen als kalimeris, persicaria, salvia, geranium en  vlinderstruiken en andere  bloeiende heesters. Ook siergrassen komen daar tot hun recht. Personeel en vrijwilligers ontspannen in dit tuingedeelte  op een groot terras, nabij openslaande deuren van de gemeenschappelijke  woonkamer.