Engelse landschapstuin Raalte

Gerealiseerd in 2012

De oorspronkelijke tuin was aan vernieuwing toe en moest onderhoudsvriendelijker worden.  De vormgeving van het hoofdterras is aangepast, twee kleine terrassen en de paden achter de garage zijn nieuw aangelegd.

Kenmerken van de tuin: Ontwerp met organische vormen, planten met een klassieke uitstraling, afwisselende blad- en bloemkleuren (koele kleuren in de ene border, warme tinten in de andere border), aantrekkelijk voor insecten, schuil- en nestelmogelijkheden voor vogels en kleine zoogdieren (hoop snoeiafval, niet te netjes).

Oude buxushaagjes (rechthoekige vormen) zijn verwijderd, want de kwaliteit werd minder. De organische vormen zijn op de plek van de buxus voortgezet, waardoor de tuin een geheel wordt. Grote groepen makkelijke planten moeten het geheel onderhoudsarmer maken. De tuin oogt na de renovatie rustiger.

De centrale waterschaal ontbreekt nog. De schaal is bedoeld als drinkplaats voor vogels en weerspiegelt de lucht. Deze kan geplaatst worden op een van de twee centrale assen in de tuin. Een pergola achter de garage is een extra mogelijkheid voor toepassing van kimplanten. Vanaf de bank links kijk je dan onder de pergola door.