Over Creagroen

Nelleke Mein-Kamminga, tuinontwerper bij Creagroen, is sinds 2008 gevestigd in Heeten. Zij ontwerpt tuinen voor instellingen, particulieren en bedrijven.

Elk tuinontwerp is origineel en maatwerk, omdat elke tuinbezitter andere wensen heeft ten aanzien van de beleving en het tuinonderhoud. Ook de stijl van het huis en de grondsoort variƫren per ontwerp. Nelleke kijkt altijd naar uw specifieke situatie en de mogelijkheden voor uw toekomstige tuin. Voor de tuinaanleg werkt Creagroen samen met lokale hoveniers. Kiest u voor de extra begeleiding bij de aanleg, dan weet u dat de aanleg volgens tekening verloopt.

Duurzaam ontwerpen

Creagroen onderscheidt zich door met eigentijdse materialen te werken, die op verantwoorde wijze geproduceerd zijn. Deze materialen (denk aan bestrating, planten en tuinhout) zijn te koop met een label dat de duurzaamheid van het product aangeeft.

Enkele criteria daarvoor zijn: transportafstand, de mate van vervuiling bij productie, recyclebaarheid en het bevorderen van de soortenrijkdom.

Klassiek of modern, elke tuinstijl is mogelijk met deze materialen. Een team deskundigen van verschillende Nederlandse universiteiten bekijkt elk jaar of het product weer het A-label verdient of een ander label. Creagroen past deze gelabelde producten toe in het ontwerp. Daarnaast worden ook niet-gelabelde producten gebruikt. Zo hebben lokale kwekerijen de voorkeur vanwege het geringe kwaliteitsverlies bij het verplanten en de korte transportafstanden.

 

 

 

 

Vlinder en lieveheersbeest

 

Trends volgen?

De huidige trend van bijna 100% stenen tuinen hebben nadelen voor de tuinbezitter, zoals zomerse hitte en wateroverlast. Om deze te beperken adviseert Creagroen u over de juiste materialen en inrichting. Het resultaat is een levende tuin, die verkoelt en ruimte geeft voor bloeiende planten. Het groene resultaat geeft meteen een positief gezondheidseffect: alleen al het zicht naar buiten op een groene tuin is ontspannend. Levende tuinen zijn de nieuwe trend!

Banner Levende Tuin.cdr