CHILIPEPER
Voor u; Van Creagroen
Parallax Effect

Capsicum Annuum “Pimientos de Padron” 

Chilipeper is de Nederlandse naam die gebruikt wordt om vruchten van het geslacht Capsicum van de nachtschadefamilie (Solanaceae) aan te duiden. Niet alleen de ‘hete’ pepers vallen onder dit geslacht, maar ook de paprika’s. De chilipeper is een veelgebruikte vrucht die door de aanwezige capsaïcine vele gerechten scherp van smaak maakt en in de volksmond vaak Spaanse peper wordt genoemd. De hoeveelheid capsaïcine bepaalt de uiteindelijke scherpte van een chilipeper. Er is zelfs een schaal voor chilipepers ontworpen om de scherpte een waarde te geven: de Scovilleschaal. (wikipedia)

We deelden op de Tuinexpo Luttenberg 22 t/m 24 februari 2019 chilipepers uit aan bezoekers van onze stand. Bij Creagroen hebben we tijd, liefde en energie geïnvesteerd om jouw peperplant te laten groeien. We doen hetzelfde bij onze tuinontwerpen, geheel afgestemd op jouw wensen!

Verder hoort bij een chilipeper een lekker recept en dat kunt u hieronder vinden:

KIP MET CHILI-PEPERS

(Bron: Smulweb)

Ingrediënten 4 personen

600 gr. kipfilets in reepjes gesneden /6 rode chilipepers of gedroogde / 1.25 dl.arachideolie.
Voor de saus: 2 el sojasaus / 2 el.bruine suiker / 1 tl.sesamolie /2 tl worchestersaus.

Verder heb je nodig

Voor de marinade: 2 el. sojasaus /2 el sherry / 3 el. maizena en 1 dl water, hiervan een marinade roeren en de kipreepjes een uurtje laten marineren.

Voorbereiding

De chilipepers wassen en in stukjes snijden.
De olie in de wok verhitten en de pepers hierin bakken. De kipreepjes en de marinade erbij voegen en 5 min. roerbakken. tenslotte de saus erbij schenken en even aan de kook brengen en wat in laten koken.

Serveertip

Het gerecht op een voorverwarmde schaal opdienen met rijst en een komkommersalade.
Wil je het gerecht iets minder heet dan de pitjes uit de pepers halen.

Partners van Creagroen tijdens de Tuinexpo 2019

Een grote beurs zoals de Tuinexpo in Luttenberg kan niet zonder bevriende bedrijven. Dit jaar waren de volgende bedrijven partner van Creagroen voor de inrichting en opzet (op alfabetische volgorde):

Flight Illusion

 

 

Millinillion

 

 

 

 

Mooi Kunstgras

 

 

Sitting Image

 

 

Tuinen Anno nu