Bedrijfstuin Raalte

gerealiseerd in 2012

De in 2012 aangelegde bedrijfstuin grenst aan de kantine en werknemers kunnen bij mooi weer ontspannen in de buitenlucht. Bij minder goed weer werkt het uitzicht op groen stressverlagend. De medewerkers en de directie zijn enthousiast over het eindresultaat. De tuin dient daarnaast als een visitekaartje voor zakenrelaties.

Kenmerken van de bedrijfstuin in Raalte: zitkuil met een Cortenstalen rand, betonblokken als zitelement, onderhoudsarme borders, siergrassen, ronde vormen en wintergroene beplanting (lage ronde taxushaag, coniferen, bodembedekkers), klein gazon, bloeikleuren wit, geel, oranje, hardroze en paarsblauw.

Een aantal bomen is gespaard gebleven en ingepast in het nieuwe ontwerp. Dit zorgt dat de tuin direct volwassen oogt.

De Cortenstalen rand wordt in de loop van de tijd oranje, wat past bij een aantal oranje planten (blad- en bloemkleur). Het bestaande diagonale muurelement is gehandhaafd in de nieuwe tuin en vormt de enige diagonale lijn in het ontwerp. De ronde vormen van het pad, de zitkuil en het materiaalgebruik geven de tuin een speelse en moderne uitstraling. De tuin wordt onderhoudsarmer naarmate de plantvakken verder dichtgroeien. De altijd groene aanblik van een verzorgd gazon geeft een rustige uitstraling. Het wekelijkse maaien is geen probleem voor het bedrijf.

 

Bedrijfstuin Raalte na aanleg

Bedrijfstuin Raalte na aanleg 2